گل سوسک یک گیاه دارویی بسیار مهم است که خواص درمانی زیادی دارد و از گذشته تاکنون ایرانیان با خواص گل گاوزبان خشک آشنا بوده و برای بهره مندی از خواص درمانی این گیاه، گل و برگ گل گاو زبان را خشک کرده و از آن برای تهیه چای، چای و عرق استفاده می کنند.
گل گاوزبان در ایران بیشتر در ارتفاعات رامسر، رودسر و شهسوار به صورت خودرو و همچنین مزرعه یافت می شود و آب و هوای سرد و نیمه مرطوب کوهستانی با بارندگی های متناوب در بهار و تابستان برای رشد این گیاه مناسب است.
گل گاوزبان در دو فصل پاییز و بهار کاشته می شود و بهترین روش کاشت بذر در پاییز است و عمق کاشت 12 سانتی متر و فاصله بوته ها 50 تا 40 سانتی متر و فاصله ردیف ها 6070 سانتی متر است.
میزان مصرف بذر در هکتار 1015 کیلوگرم می باشد و عمر مفید گیاه گل گاوزبان ۲ سال و حداکثر عمر آن ۴ سال می باشد و در مناطقی که بارندگی کافی و توزیع مناسب بارندگی دارند، کشت در فصل دیم انجام می شود و اما در مناطق خشکی مانند اصفهان نیاز به آبیاری منظم است و مهمترین آفت این گیاه کرم برگ خوار است که در زمان برداشت بیشترین خسارت را به گیاه وارد می کند و از آنجایی که مبارزه شیمیایی در این زمان مناسب نیست، لازم است از مبارزه بیولوژیک استفاده شود.
برداشت محصول:
فرآیند گلکاری در اوایل خرداد انجام می شود و گل های چیده شده را روی پارچه یا سفره های پلاستیکی به ارتفاع 2-3 سانتی متر در کنار مزرعه پهن می کنند و برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آفتاب روی پارچه قرار می دهند و البته خشک کردن محصول در سایه بهتر است و محصول بهتری را به همراه خواهد داشت و در حین خشک شدن باید گل ها را هم بزنید و گل با کیفیت به گلی گفته می شود که دارای دم سفید و گلبرگ های بنفش باشد و عملکرد آن حدود 10001100 کیلوگرم گل تازه است که از آن حدود 250300 کیلوگرم گل خشک به دست می آید.