پیاز سفید جیرفت چه خام باشد چه پخته، فواید زیادی دارد و شما می توانید آنها را هر زمان که بخواهید بخورید روز یا شب. سبزیجات منبع عالی ویتامین C و B6 هستند.
فولات، آهن و پتاسیم. پیاز همچنین سرشار از منگنز است که از سرماخوردگی و آنفولانزا محافظت می کند.
آلیوم و آلیل دی سولفید، دو ماده شیمیایی گیاهی موجود در پیاز، پس از مصرف به آلیسین تبدیل می شوند. طبق برخی مطالعات، آلیسین دارای خواصی برای مبارزه با سرطان و دیابت است.
همچنین می تواند سفتی رگ های خونی را کاهش داده و سطح فشار خون را کاهش دهد. حتی سایر انواع پیاز مانند پیازچه، تره فرنگی و موسیر نیز فواید مشابهی دارند.
پیاز همچنین حاوی کوئرستین، آنتی اکسیدان دیگری است که با التهاب مبارزه می کند. جالبتر اینکه پختن پیاز در سوپ از ارزش کورستین آن نمی کاهد، بلکه آنتی اکسیدان را از سبزیجات به آبگوشت سوپ منتقل می کند.
و نه فقط سبزیجات، حتی اسانس پیاز نیز فوایدی دارد. این روغن دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد باکتری است.
پیاز، وقتی با سیر ترکیب شود، می تواند فواید بیشتری داشته باشد. این دو با هم به عنوان داروهای ضد افسردگی، مسکن، ضد انعقاد و ضد التهاب موثر شناخته شده اند.
و اگرچه پیاز ممکن است مستقیماً باعث کاهش وزن نشود، جایگزینی آن با غذاهای پرکالری میتواند کمکی باشد.
صبر کنید موارد بیشتری وجود دارد. فواید بسیار است. اما قبل از اینکه به آنجا برسیم، اجازه دهید یک سوال مهم دیگر را مورد بحث قرار دهیم.
خوردن پیاز خام بهتر است یا پخته؟
چه خام و چه پخته پیاز فوق العاده سالم است. با این حال، پیاز خام دارای سطوح بالاتری از ترکیبات سولفور آلی است که فواید بیشماری دارد. یک مطالعه نشان داده است که لایه های بیرونی گوشت پیاز دارای بالاترین غلظت فلاونوئیدها هستند بنابراین، اطمینان حاصل کنید که در حین پوست کندن سبزیجات، تا حد ممکن مقدار کمی از این قسمت را حذف کنید.
پیاز آب پز نیز فوایدی دارد. آنها به عنوان منبع خوبی از فیبر و مس هستند. فیبر به جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک می کند در حالی که مس به ارتباط مغز کمک می کند. حتی پیاز ترشی نیز بیشتر فوایدی را دارد که پیاز ارائه می کند. نکته ای که در مورد پیاز ترشی باید به آن توجه کرد این است که اکثر برندها حاوی مواد افزودنی هستند و می توانند مضر باشند.