زیره ادویه ای است که از دانه خشک گیاهی به نام زیره سبز که از خانواده جعفری است تهیه می شود. زیره کوهی کرمان یکی از محبوب ترین ادویه ها است و معمولا در غذاهای آمریکای لاتین، خاورمیانه، آفریقای شمالی و هند و بسیاری دیگر از آن استفاده می شود. هم به صورت دانه کامل و هم به صورت آسیاب شده موجود است.
زیره چیست؟
دانه های زیره با دست از یک گیاه یک ساله برداشت می شوند. آنها کوچک، قایقی شکل و شبیه دانه های زیره هستند. رایج ترین نوع زیره، رنگ زرد مایل به قهوه ای است، اگرچه گاهی اوقات می توانید زیره سیاه، زیره سبز و زیره سفید را نیز پیدا کنید.
دانه های کامل را در دستور العمل های هندی (که جیرا نیز نامیده می شود) و زیره آسیاب شده به عنوان یک ماده در غذاهای مکزیکی و خاورمیانه و همچنین فلفل قرمز، سس باربیکیو، لوبیا پخته شده، سوپ و ماریناد پیدا خواهید کرد. زیره یک ماده معمولی در پودر فلفل قرمز است و اغلب در ترکیبات ادویه جات دیگر مانند گارام ماسالا، پودر کاری، مخلوط آچیوت، ادوبوس، بربره و بهارات نیز یافت می شود.
ریشه ها
زیره سبز و سیاه یک ادویه باستانی است که در مصر و خاورمیانه رشد می کند. در حفاری های 4000 ساله در سوریه و مصر باستان یافت شده است که هم به عنوان ادویه و هم به عنوان عنصری برای حفظ مومیایی ها استفاده می شد. در کتاب مقدس هم در عهد عتیق و هم در عهد جدید آمده است.
از زمان های قدیم، زیره به طور گسترده در هند و همچنین یونانیان و رومی ها استفاده می شده است. پس از استعمار اروپا، که توسط اسپانیایی ها و پرتغالی ها آورده شد، به غذاهای مکزیکی و آمریکای جنوبی راه یافت.
کل در مقابل زمین
زیره هم به صورت دانه کامل و هم به صورت پودر آسیاب شده موجود است و هر دو در دستور العمل ها استفاده می شوند. به عنوان مثال، زیره سیاه محلی کامل در غذاهای هندی وجود دارد، جایی که دانه های کامل در ابتدای غذا به روغن داغ اضافه می شود تا طعم روغن و در نتیجه بقیه مواد را تزریق کند. زمانی که دانه به آرامی برشته شود، طعم بیشتری به دست می آید، که به راحتی با استفاده از یک تابه خشک روی حرارت متوسط انجام می شود.
زیره آسیاب شده از آسیاب کردن دانه های زیره برشته خشک تهیه می شود. می توان آن را در هر زمان به دستور غذا اضافه کرد زیرا طعم آن به حرارت یا زمان برای آزاد شدن نیاز ندارد، همانطور که در مورد دانه ها وجود دارد.
با تفت دادن کمی دانه های زیره کامل و سپس آسیاب کردن دانه ها در آسیاب ادویه یا با هاون و هاون می توانید از طعم شدیدتر و ظریف تر لذت ببرید. ممکن است بخواهید هنگام استفاده از اندازهگیریها برای دستور غذا و آسیاب کردن زیره از دانههای تازه برشته شده، آن را در نظر بگیرید. پس از آسیاب کردن، زیره به تدریج طعم خود را از دست می دهد و باید به طور مرتب جایگزین شود.
مزه اش مثل چیه؟
زیره دارای طعم و عطر گرم و خاکی با کمی شیرینی و تلخی است. دانه های کامل باید برشته شوند تا به طعم مطلوب برسند.
آشپزی با زیره سبز
بسته به اینکه دستور تهیه زیره زیره یا زیره آسیاب شده باشد، در دستور العمل ها از آن متفاوت استفاده خواهید کرد. دانه های زیره سبز کوهی باید در ابتدای دستور غذا گنجانده شود تا ادویه زمان داشته باشد تا جوهر خود را آزاد کند. افزودن آنها به آبگوشت یا روغن داغ باعث می شود که عطر و طعم آن در ظرف پخش شود. زیره آسیاب شده یک ادویه اساسی در چند ترکیب مختلف از جمله پودر کاری است. همچنین به عنوان بخشی از مالش، در ماریناد و به عنوان چاشنی برای غذاهای دلچسب استفاده می شود.
اگر از دانه های کامل به آسیاب شده (یا برعکس) تغییر دهید، باید مقادیر مختلفی اضافه کنید. از آنجایی که طعم زیره آسیاب شده غلیظ تر از دانه های زیره کامل است، به مقدار کمتری در یک ظرف نیاز خواهید داشت. برای دستور پختی که نیاز به 1 قاشق غذاخوری زیره آسیاب شده دارد، از 1/4 قاشق غذاخوری زیره استفاده کنید.
- منابع:
- تبلیغات: